Članak

U TOKU ISTRAGA

Kriminalistička obrada još traje, osumnjičeni za ubistvo Anela Krše nije imao dozvolu za pištolj

(Patria) - Nihad Sarajkić (32) koji je osumnjičen za ubistvo 38-godišnjeg Anela Krše na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, nije imao dozvolu za nošenje oružja, tačnije pištolja iz kojeg je pucao, nezvanično saznaje Faktor.
Također, nad Sarajkićem još traje kriminalistička obrada. Tužilaštvu KS bit će predat u kasnim večernjim satima.

Sarajkić je jučer u Kršu ispalio 16 hitaca, a nakon toga pozvao policiju te se predao kao i oružje kojim je počinio zločin.

Motivi ovog zločina još se utvrđuju. Postoje određene spekulacije da je ubijeni, koji je nedavno izašao iz zatvora, upućivao prijetnje Sarajkiću, a sve je kulminiralo jučerašnjom pucnjavom.

Osumnjičeni za ubistvo nepoznat je javnosti, za razliku od ubijenog Krše, koji je povratnik u činjenju krivičnih djela, iako se, nakon što je odležao kaznu za pokušaj ubistva Benjamina Delalića iz 2013. godine, zbog čega je, zajedno sa preminulim Alenom Grbom osuđen na 18 mjeseci zatvora, činilo da se povukao iz kriminalnih voda.

Prema izjavama nekih svjedoka koji su se zadesili jučer na mjestu pucnjave, navodno su Kršo i Sarajkić sjedili zajedno u kafiću, da bi se prilikom prelaska mosta preko Miljacke posvađali, a potom je Sarajkić zapucao.

Sve okolnosti koje su dovele do ovog ubistva pokazat će istraga.

#ubistvo #Vilsonovošetalište #CrnaHronika