Članak

DIREKTOR MC SREBRENICA

Suljagić: 300 metara od moje kuće policijski punkt, dovukli su transportere, Despote, i sad mi kao treba da se prepadnemo

(Patria) - Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se na mreži X gdje je objavio da je na udaljenosti 300 metara od njegove kuće postavljen policijski punkt.

"Kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade Rs. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo", napisao je Suljagić.

Danas se u Generalnoj skupštini UN-a razmatra Rezolucija o genocidu u Srebrenici, a tokom dana će u Srebrenici biti održana sjednica Vlade Rs.

Iako su tražili da im se omogući polaganje cvijeća u MC Srebrenica, Suljagić je uputio odgovor u kojem je naveo da zbog stava koji imaju o genocidu u Srebrenici ne mogu ući u MC Srebrenica, ali da cvijeće mogu položiti na brojne lokacije u i oko Srebrenice gdje su zarobljene i ubijene hiljade Bošnjaka.

#EmirSuljagić #Srebrenica #VladaRs #BiH