Članak

PODGORICA

CRNA GORA Protest prosrpskih organizacija ispred Vlade zbog rezolucije o Srebrenici

(Patria) - Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici večeras se okupila nekolicina građana u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u Ujedinjenim nacijama (UN) podržati Rezoluciju o Srebrenici.

FOTO: CDM/Miraš Dušević

Uz trobojke, zastave Srbije, Rusije, majcama sa slovom Z koje predstavlja simbom ruske agresije na Ukrajinu, ispred zgrade Vlade protestovali su prosrpske organizacije zbog rezolucije o Srebrenici. I za sutra u 16 časova zakazali su protest na istom mjestu.

Kako javlja novinar CdM-a, centar grada je blokiran, a jake policijske snage su na gotovo svim gradskim punktovima. Okupljeni skandiraju “izdaja, izdaja”. Uzvikivili su i “Rusija, Rusija”, a na pomen predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića okupljeni su negodovali i skandirali: “Izdaja”.

Građani su se okupili na u glu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića. Okupljeni nose srpske zastave, kao i zastavu Kraljevine Crne Gore.

Barikade ispred zgrada najviših državnih organa obezbjeđuje uniformisana policija.

Iz Uprave policije (UP) su ranije danas kazali da okupljanje ispred Vlade nije prijavljeno.

#Građani #KarađorđevaUlica #KraljevinaCrnaGora #Podgorica #Region #RezolucijaSrebrenica #SrpskeZastave #StankaDragojevića #UjedinjeneNacije #UniformisanaPolicija #VladaCrneGore #region