Članak

DVODNEVNA POSJETA

Kineski predsjednik Si Đinping stigao u Beograd

(Patria) - Predsjednik Kine Si Đinping stigao je u zvaničnu dvodnevnu posjetu Beogradu u utorak navečer. Na Aerodromu "Nikola Tesla dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa članovima Vlade. U njegovu čast, bila je postrojena Garda Vojske Srbije. Avion kineskog predsjednika od granice su pratili srpski "migovi".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom Vučić dočekao je predsjednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu profesoricu Peng i tom prilikom je poručio kineskom predsjedniku da je ovom posjetom učinio ogromnu čast srpskoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i cijeni prijateljstvo te zemlje.

"Poštovani predsjedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju! Ovom posjetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i cijeni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija svijeta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspjeha", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici buducnostsrbijeav.

.Vučić je Siju poručio da Srbija želi da iskrenim gostoprimstvom uzvrati makar malim delom za svu podršku koju kineski predsjednik nesebično pruža Srbiji.

"Živjelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumijevanje i čvrstu podršku", zaključuo je Vučić.

#Region #Kina #Srbija #posjeta