Članak

POTVRDIO KARIĆ

Sutkinji Seni Uzunović koja vodi Dodikov slučaj dodijeljena policijska zaštita

U skladu s određenim procedurama i zakonskim propisima, na zahtjev predsjednice Suda BiH Minke Kreho izvršene su sve potrebne provjere, zajedno s ostalim policijskim agencijama.

(Patria) - Sutkinja Suda BiH Sena Uzunović, koja postupa u predmetu "Milorad Dodik i dr.", već neko vrijeme je pod policijskom zaštitom, potvrdio je za Faktor direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH Enes Karić.

- U skladu s određenim procedurama i zakonskim propisima, na zahtjev predsjednice Suda BiH Minke Kreho izvršene su sve potrebne provjere, zajedno s ostalim policijskim agencijama.

Naravno, Direkcija je obavila svoj dio posla te sam donio odluku da se sutkinji Seni Uzunović dodijeli određeni stepen zaštite - rekao je Karić.

Sutkinji Uzunović, piše Faktor, policijska zaštita dodiljeljena je prije više od 15 dana. Karić nije želio komentarisati razloge dodjele policijske zaštite sutkinji, kazavši da se radi o operativnim podacima.

Uzunović je od februara sutkinja u procesu koji se vodi protiv predsjednika Rs Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Rs Miloša Lukića.

Nakon što je preuzela ovaj predmet od sudije Mirsada Strike, koji je najavio odlazak u penziju, Uzunović se našla pod brutalnom medijskom kampanjom režimskih medija u Rs, kao i političara iz manjeg bh. entiteta, koji uoči i nakon svakog ročišta pred Sudom BiH drže govorancije o "politički montiranom procesu" protiv Dodika i slično.

Najglasnija u ovim istupima bila je šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić, koja je svojevremeno zbog "performansa" začinjenog psovkama i uvredama na račun sutkinje Uzunović "zaradila" i kazneni nalog zbog remećenja javnog reda i mira.

Nakon tog incidenta, a zbog navodnih prijetnji na društvenim mrežama, i Vulić je dobila policijsku zaštitu.

#MiloradDodik #PolicijskaZaštita #SenaUzunović #SudBosneHercegovine #sutkinja #BiH