Članak

REAKCIJE

Konaković tvrdi da Đurić laže, šta je ko rekao i ko zaista govori neistine?

(Patria) - “Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude protiv Srbije. Zaista ovakav Vučić i ovakva Srbija od nas ne zaslužuju ni trunku poštovanja”, poručio je šef bh. diplomatije Elmedin Konaković za N1 28. aprila 2024. godine.

Dodao je da ovakva Srbija zaslužuje prezir.

„Ne zaslužuje nikakvu ruku saradnje. Mi smo godinu dana odlazili, razgovarali, nudili dijalog, a dobili smo od njih moralni šamar u pokušaju da se rezolucija zaustavi“, istakao je Konaković.

Ovu izjavu sinoć je predstavnik Srbije u UN Marko Đurić iskoristio da bi predstavio neprijateljsko raspoloženje BiH prema Srbiji.

„Upravo suprotno svemu što nam je rečeno, što su rekli neki od kosponzora, stvarni razlog za prijedlog rezolucije otkrio je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković koji je prije nekoliko dana javno rekao: 'Takva Srbija ne zaslužuje ništa drugo nego da bude omržena i ne zaslužuje saradnju'“, kazao je Đurić.

Jutros se oglasio Konaković kazavši da Đurić laže:

"U mandat ministra vanjskih poslova Marko Đurić ulazi lažno me citirajući. Rezolucija o Srebrenici nema nikakve veze sa ratnom štetom niti stvara pravnu pretpostavku da se takva procedura pokrene. Na svaku ćemo laž odgovoriti istinama i pokazati šta vi radite. Lagao si Đuriću“, poručio je Konaković.

#Dijalog #ElmedinKonaković #MarkoĐurić #N1 #RatnaŠteta #Rezolucija #Saradnja #Srbija #Srebrenica #BiH