Članak

TEMA LOKALNI IZBORI

U Sarajevu održan novi sastanak kantonalnih odbora SDA, DF-a i SBiH

U sjedištu Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u Sarajevu danas je održan novi sastanak kantonalnih odbora Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i SBiH.

Foto: Patria

(Patria) - U sjedištu Stranke za BiH (SBiH) u Sarajevu danas je održan novi sastanak kantonalnih odbora Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i SBiH, piše Patria.

Ishod je isti kao i s prvog sastanka, održanog prošle sedmice.

Svi učesnici iznijeli su svoje prijedloge i pokušali ih usaglasiti.

Domaćin narednog sastanka bit će DF, a termin će naknadno biti usaglašen.

Podsjetimo, prije sedam dana u prostorijama Kantonalne organizacije SDA Sarajevo održan je prvi sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH.

- Imali smo vrlo korektan i iskren sastanak. Nastavit ćemo s dogovorima i pregovorima. Svi su sada iznijeli svoje prijedloge i stavove, a nastavljamo dalje s dogovorima - kazao je tada za Patriju predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Almir Bečarević.

SDA, DF i SBiH razgovaraju o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo. Razgovara se o mogućnostima pružanja podrške zajedničkim kandidatima SDA, DF-a i SBiH za načelničke pozicije.

Kada je riječ o Kantonu Sarajevo, zajednički nastup na predstojećim izborima bi trebale imati stranke Trojke (SDP, NiP i NS).

#DF #politika #sastanak #SDA #StrankaZaBosnuIHercegovinu #BiH