Članak

SAOPŠTENJE

DF: Dijelimo bol i osuđujemo svako negiranje zločina i svaki oblik zaštite zločinaca

Danas se prisjećamo žrtava zločina počinjenih u Ahmićima i Trusini. Dijelimo bol sa porodicama žrtava i sa suosjećanjem i empatijom pristupamo sjećanju na ono što se dogodilo.

(Patria) - Danas se prisjećamo žrtava zločina počinjenih u Ahmićima i Trusini. Dijelimo bol sa porodicama žrtava i sa suosjećanjem i empatijom pristupamo sjećanju na ono što se dogodilo.

Sve nevine žrtve su jednake za nas, a vjerujemo i za sve građane Bosne i Hercegovine, poručuju iz Demokratske fronte (DF).

"Naša misija je da pogledamo istini u oči, i kao društvo krenemo naprijed, uz sjećanje na svaku nevinu žrtvu agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Preduslov za to svakako je poštivanje svih presuda sudova za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, kao i javna osuda svakog zločina.

Današnji dan možda je i najbolji trenutak za suočavanje sa prošlošću, kao i da se jasno poruči da se zločini počinjeni u ime jedne skupine ne mogu pravdati zločinima druge etničke skupine, jer za zločin nema opravdanja.

Također osuđujemo svako negiranje zločina, kao i bilo koji oblik zaštite i glorificiranja presuđenih ratnih zločinaca.

Pozivamo sve nadležne pravosudne institucije da konačno pristupe procesuiranju svakodnevnog negiranja presuđenog zločina", saopšteno je iz DF-a.

#DF #DemokratskaFronta #Ahmići #BiH #zločini #NegiranjeGenocida