Članak

DISICPLINSKA KOMISIJA

Mirviću godina, a Ibričiću sedam mjeseci suspenzije iz bh. fudbala, FK Sarajevo ostaje bez tri boda i 22.000 KM

Foto: sportsport.ba

(Patria) - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je FK Sarajevo oduzimanjem tri boda, a predsjednika kluba sa Koševa Ismira Mirvića jednogodišnjom suspenzijom iz bh. fudbala.

Kažnjen je i sportski direktor Senijad Ibričić suspenzijom od 7 mjeseci, dok je trener Simon Rožman prošao sa uslovnom kaznom ali i novčanom od 2.000 KM.

Suspendovani zvaničnici ne mogu obavljati nikakve funkcije u bh. fudbalu dok im kazna ne istekne. Mirvić mora platiti i novčanu kaznu od 2.000 KM, Ibričić 3.000 KM, dok je Rožman uslovno suspendovan na tri mjeseca uz novčanu kaznu od 2.000 KM.

Klub je kažnjen i novčano zbog loše organizacije utakmice kaznom od čak 22.000 KM.

Podsjetimo, FK Sarajevo u znak protesta zbog lošeg suđenja nije završio utakmicu četvrtfinala Kupa BiH s Borcem, zvaničnici kluba ušli su u teren i žestoko protestirali zbog sudijskih odluka. Igrači su se povukli sa terena u 93. minuti utakmice kod rezultata 2:1 u korist Borca iz Banjaluke. Utakmica je registrirana službenim rezultatom 3:0.

Utakmicu je sudio Mateo Musa iz Čitluka.

Nakon prekida meča predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić pokrenuo je inicijativu za organizovanje udruženja premijerligaša i “spas bh. fudbala” ali je ona propala zbog izostanka podrške drugih učesnika najelitnijeg fudbaslkog takmičenja u BiH.

#FKSarajevo #IsmirMirvić #kazna #Sport