Članak

VARNICE U VMBIH

Krišto demantovala Košarca: Ubuduće se bolje informišite kako ne biste opet obmanjivali bh. javnost

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto reagovala je na neistinite tvrdnje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca vezano za navodno potpisivanje deklaracija na Samitu u Tirani.

(Patria) - Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto reagovala je na neistinite tvrdnje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca vezano za navodno potpisivanje deklaracija na Samitu u Tirani.

"Radi obaveze i odgovornosti koju imam prema javnosti kao predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, ovim putem demantujem neistinite navode i tvrdnje ministra Košarca oko potpisivanja deklaracija tokom mog službenog boravka u Tirani.

Dokumenti koji su razmatrani, kao i svih prethodnih godina tokom učešća Bosne i Hercegovine na Samitu u Tirani, nisu imali službenu formu koja je uključivala potpisivanje istih. O mom učešću i radu na oba samita javnost je tačno, istinito i blagovremeno informisana.

Predlažem ministru Košarcu, obzirom na poziciju koju obnaša, da se ubuduće bolje informiše o određenim pitanjima kako ne bi obmanjivao bh. javnost kao što je to učinio, po ko zna koji put, i danas", navela je Krišto u svojoj reakciji.

#BorjanaKrišto #politika #samit #StašaKošarac #BiH