Članak

OČEKIVAO SE SPEKTAKL

Schmidt se kratko obratio: Njemačka opredijeljena za očuvanje mira i stabilnosti

(Patria) - Christian Schmidt obratio se javnosti nakon sastanka s njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistoriusom. Između ostalog, Pistorius se sastao i sa ministrom odbrane BiH Zukanom Helezom te članovima Predsjedništva BiH.

Schmidt je kazao da Pistorius nije došao u BiH da ovdje samo boravi nego da razgovara i sa političarima, ali građanima koji žive u ovoj zemlji.

“Često u BiH ako ne možete razgovarati s političarima možete s građanima. Pistorius je izrazio opredjeljenje Njemačke za sve radnje koje se su vršene na očuvanju mira i stabilnosti, kao i one koje će se činiti u okviru misije ALTHEA”, kazao je Schmidt.

Iako su mnogi očekivali neki spektakularni nastup Schmidta, pa čak i eventualna nametanja po pitanju integriteta izbornog procesa to se nije desilo.

Pistorius je iskoristio priliku da se zahvali visokom predstavniku na jednoj vrlo otvorenoj raspravi.

"Imao sam priliku da puno toga čujem i naučim o BiH, što nisam mogao u razgovoru s ostalim, odnosno s članovima Predsjedništva i ministrima u Vijeću ministara. Dakle, uvijek ima nešto što se može naučiti. Hvala lijepo i očekujem našu saradnju i u budućnosti - kazao je Pistorius.

#ChristianSchmidt #njmeačkiMinistarOdbrane #OHR #BiH