Članak

SUDAR S FAVORITOM ZA EURO

Fudbalski Zmajevi 3. juna igraju prijateljski meč sa Engleskom u Newcastleu

Meč je već dogovoren, što je objavio Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prijateljski meč Zmajeva s Engleskom zakazn za 3. juni

(Patria) - Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. juna u Newcastleu igrat će prijateljsku utakmicu s Engleskom.

Meč je već dogovoren, što je objavio Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

- Ovo će biti sjajna prilika za reprezentaciju da odmjeri snage sa jednim od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Nadam se da će i Zmajevi kroz baraž izboriti plasman na EURO, te da će i nama ova utakmica poslužiti kao svojevrsna priprema za smotru najboljih evropskih selekcija u Njemačkoj - poručio je Zeljković.

- Želio bih da se zahvalim FS Engleske na postignutom dogovoru. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci fudbala biti ogroman motiv za naše igrače - dodao je.

Meč u Newcastleu bit će prvi međusobni između BiH i Engleske.

Engleska će na EURO-u igrati u grupi C sa Slovenijom, Danskom i Srbijom.

Zmajeve 21. marta očekuje polufinalni meč play-offa za EURO protiv Ukrajine na Bilinom polju. Tim koji slavi u tom meču u finalu baraža na domaćem terenu odmjerit će snage s Islandom ili Izraelom. Pobjednik mini-tunira plasirat će se u Njemačku i igrati u grupi E protiv Belgije, Slovačke i Rumunije.

#BilinoPolje #BosnaHercegovina #Engleska #EURO #FudbalskaReprezentacija #Newcastle #Njemačka #Polufinale #VicoZeljković #Zmajevi #sport