Članak

IZBORI SE BLIŽE

Nikki Haley nagovijestila da će ostati u republikanskoj utrci nakon Južne Karoline

(Patria) - Republikanska predsjednička kandidatkinja Nikki Haley optužila je u nedjelju čelnike stranke da nisu bili pošteni posrednici u njenoj kampanji protiv Donalda Trumpa i rekla da ne mora pobijediti na izborima za nominaciju u Južnoj Karolini da bi ostala u utrci, javio je Reuters.

Haley, bivša američka ambasadorica pri Ujedinjenim nacijama, rekla je za NBC da će bivši predsjednik postati još „nezavisniji“ kako kampanja za republikansku predsjedničku nominaciju bude napredovala.

Haley pokušava da dobije zamah protiv Trumpa nakon što je zauzela treće mjesto iza njega na izborima u Iowi i drugo mjesto u New Hampshireu.

Sada traže pobjedu u Južnoj Karolini, gdje je Haley nekada bila guvernerka. Trump je daleko ispred Haley u anketama, ali Haley je rekla da ne mora nužno da osvoji svoju matičnu državu da bi nastavila dalje. Republikanske predizbore održavaju se 24. februara.

„Moram pokazati da gradim zamah. Moram pokazati da sam jača u Južnoj Karolini nego u New Hampshireu“, rekla je.

„Da li to mora biti pobjeda? Mislim da to ne mora nužno biti pobjeda. Ali svakako mora biti bolje od onoga što sam uradio u New Hampshireu i sigurno mora biti blizu.“

#SAD #Svijet #izbori #NikkiHaley