Članak

POSLANIK U NSRs

Salkić odgovorio Dodiku: Ono što ste dogovorili u Bakincima neće uspjeti

(Patria) - Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Rs, reagirao je na posljednje izjave Milorada Dodika o promjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, ističući da iako je pronašao sebi partnere unutar bošnjačkog korpusa, neće uspjeti ostvariti svoje planove, jer ti njegovi partneri neće uspjeti da u djelo provedu svoj podanički odnos i time nanesu nepopravljivu štetu državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

"Oni koji svih ovih godina drže Bosnu i Hercegovinu u blokadama, a njene građane u strahu od rata teškim manipulacijama i zamjenom teza žele optužiti one koji su ih spriječili da realizuju svoje planove za svoje blokade. Nije snaga našeg naroda i naše domovine u onima koji su u vlasti vašom voljom Milorade Dodiku, već u onima koji su trenutno van vlasti zbog nepristajanja na vaše ucjene i rušenje države Bosne i Hercegovine. Tu snagu ste osjetili dok smo bili u vlasti, a još jače ćete je osjetiti dok nismo u vlasti.

Vaš dogovor sa onima koje ste odabrali da se sa njima dogovorite je dobar za vas i vaše ideje slabljenja i razgradnje države, ali ih nećete moći realizovati jer ste ga postigli sa političkim miševima koji nemaju snage niti smiju ispoštovati vaš dogovor.

Džaba ste krečili i slavili u Bakincima, već sada možete pisati da je sve propalo što ste dogovorili na štetu države Bosne i Hercegovine, a na vašu veliku radost", rekao je Salkić.

#Bakinci #MiloradDodik #RamizSalkić #SDA #BiH