Članak

ENTITETSKI MINISTRI POLICIJE U RASPRAVI

Ramo Isak odgovorio Karanu: Nisam znao da želite vratiti Ustav Republike Bosne i Hercegovine, samo naprijed!

Oprostit ćete mi, ali zaista nisam bio upoznat s naporima Vas lično da vratite Ustav Republike Bosne i Hercegovine.

(Patria) - Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak oglasio se u povodu izjava ministra unutrašnjih poslova Rs Siniše Karana, a koji je kazao kako bi se Bosna i Hercegovina mogla vratiti na tvorničke postavke.

"Kolega Karan, Vaše dugogodišnje članstvo u SNSD-u i servilno služenje režimu Milorada Dodika, od Vas je očito napravilo čovjeka koji javna dobra doživljava kao privatna. Možda niste svjesni, ali ne postoje 'vaše' šume, 'vaše' rijeke i 'vaša' javna dobra. Ja ne znam kolega Siniša da Bosnom i Hercegovinom teče ijedna rijeka imena 'Sinišica' ili 'Dodikovca' na koju Vi ili Vaš predsjednik polažete ekskluzivno pravo vlasništva", naveo je Iskak.

I nastavio: "o tome da ste kojim slučajem pomislili da su šume, rijeke i javna dobra vlasništvo srpskog naroda ili bosanskohercegovačkog entiteta Rs, neću uopšte da diskutujem. Iznenađen sam Vašim stavom o vraćanju Bosne i Hercegovine na 'tvorničke postavke'".


"Oprostit ćete mi, ali zaista nisam bio upoznat s naporima Vas lično da vratite Ustav Republike Bosne i Hercegovine. Dobro znate da Bosna i Hercegovina, za razliku od njenih entiteta, jedina ima državno-pravni kontinuitet. Meni Rs kao entitet u državi Bosni i Hercegovini ne smeta, ali u svakom slučaju kolega Karan pohvaljujem Vaše napore da napokon krenemo s ustavnim reformama i uspostavi Republike Bosne i Hercegovine u kojoj će jednaka prava imati svi njeni državljani. I Vama je savršeno jasno kako je sve u Bosni i Hercegovini bosanskohercegovačko. Počevši od javnih dobara do naroda - bosanskohercegovačkih Bošnjaka, bosanskohercegovačkih Srba, bosanskohercegovačkih Hrvata i svih ostalih građana. Koristim ovu priliku da pohvalim napore visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji savršeno razumije prilike i stanje u Bosni i Hercegovini, da napokon riješi pitanje državne imovine", navodi se u reakciji ministra Isaka.

#FMUP #RamoIsak #SinišKaran #UstavRepublikeBosneiHercegovine #BiH