Članak

VELIKI USPJEH

Najbolja bh. plivačica slavi 18. rođendan, klub Orka objavio divne fotografije Lane Pudar

Pudar je za nekoliko godina izgradila ime u plivačkom svijetu, a zastava BiH viorila se širom svijeta gdje se takmičila.

Foto: ORKA

(Patria) - Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas slavi 18. rođendan. Čestitke stižu sa svim strana, a njen klub Orka uputio je posebnu čestitku sa fotografijama kada je Lana kao djevojčica počela trenirati plivanje.

Pudar je za nekoliko godina izgradila ime u plivačkom svijetu, a zastava BiH viorila se širom svijeta gdje se takmičila. Osvojila je 20 medalja.

U izboru Olimpijskog komiteta BiH Pudar je proglašena najboljom sportiskinjom u seniorskoj konkurenciji, a nakon toga dobila je i nagrada za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

U 2023. godini Lana je osvojila ukupno 9 medalja, od čega je pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Isto tako Lana je isplivala dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, postavila je dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu svjetskog juniorskog prvenstva. Otplivala je ukupno 12 finalnih utrka na velikim takmičenjima.

#LanaPudar #plivačica #sportista #uspjeh #sport