Članak

DAVOS

Krišto s Plenkovićem o nastavku evropskog puta BiH

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Davosu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem o nastavku evropskog puta BiH.

(Patria) - Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Davosu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem o nastavku evropskog puta BiH.

Krišto je iskazala zahvalnost Plenkoviću na njegovom ličnom angažmanu i potpori evropskom putu naše zemlje.

Naglasila je kako je Hrvatska jedan od najvećih vanjskotrgovinskih partnera i jedan od najboljih prijatelja Bosne i Hercegovine, te kako bilateralni odnosi nikada nisu bili na višem nivou.

Tokom zajedničkog sastanka, upriličenog na marginama Svjetskog ekonomskog foruma, naglašeno je kako nastavak intenzivne saradnje u oblasti ekonomije, infrastrukture, tehnologije i drugim sferama predstavlja zajednički interes obje zemlje.

Plenković je iskazao snažnu potporu Republike Hrvatske evropskim integracijama Bosne i Hercegovine i naglasio važnost nastavka politike proširenja Evropske unije.

Krišto je Plenkovića informisala i o pojačanim naporima Vijeća ministara BiH na ispunjavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

#Davos #BorjanaKrišto #AndrejPlenković #Švicarska #politika #BiH