Članak

ŠIROKI BRIJEG NAJTOPLIJI

Na Bjelašnici u 13 sati izmjereno -12 stepeni, sutra sunčano prijepodne, krajem dana naoblaka

(Patria) - U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom ili na jugu sa slabom kišom. U drugom dijelu dana oblačnost se postepeno smanjivala.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -12; Ivan-sedlo i Sokolac -3; Sarajevo 0; Srebrenica 1; Bihać, Bugojno i Tuzla 2; Banja Luka, Doboj, Livno i Prijedor 3; Bijeljina i Zenica 4; Trebinje 7; Mostar 8; Neum 10 i Široki Brijeg 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prijepodne. Po kotlinama je moguća magla. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu od 0 do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano veći dio dana. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

#bih #BosniaAndHerzegovinaWeather #SnowInSarajevo #SunnyMorning #CloudyAfternoon #TemperatureUpdate #SarajevoWeather #MaglaInKotlinas #ChangingWinds #SunshineInMostar #WeatherForecast