Članak

83 GLASA ZA

Predstavnički dom zadužio Vladu FBiH da osigura sjedište za rad oba doma, klubova i službi i sanira salu koja prokišnjava

Foto: Patria

(Patria) - Predstavnički dom Parlamenta FBiH sa 83 glasa za usvojio je danas zaključak Kolegija ovog doma u vezi sa osiguranjem uvjeta za rad Predstavničkkog doma Parlamenta FBiH.

Predsjedavajuća Dom Mirjana Marinković Lepić kazala je da je sala u kojoj se održavaju sjednice oba doma Parlamenta FBiH neuslovna jer sala prokišnjava te su evidentna oštećenja plafona.

"Na više adresa smo poslali zahtjev za ustupanje sale, nismo dobili odgovor ni od Državnog parlamenta ni od Vlade FBiH i ovo je bila jedina solucija. Mi smo zajednički na Kolegiju utvrdili ovaj zaključak da Vlada FBiH hitno iznađe rješenje i hitno osigura adekvatno sjedište odnosno zgradu ako je to potrebno, za rad oba doma Parlamenta FBiH, održavanje sjednica, rad klubova, stalnih radnih tijela i stručnih službi. Zadužuje se Vlada FBiH da u roku od 30 dana od dana usvajanja ovog zaključka, dostavi ovom domu informaciju o poduzetim aktivnostima i da putem Službe za zajedničke poslove uradi hitnu sanaciju prostorija Parlamenta FBiH", kazala je Marinković-Lepić.

Ona je istakla da su od gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić dobili saglasnost da se izvrši sanacija sale Parlamenta.

Zastupnik Drago Stanić (HDZ 1990) zatražio je da se u okviru sanacije sale Parlamenta omogući i pristup invalidnim osobama do amfiteatra Parlamenta.

#Parlament #sanacija #Vlada #BiH