Članak

FOTO KONKURS

Obilježen Svjetski dan turizma: Dodijeljene nagrade za najbolje fotografije destinacija u TK

(Patria) - U okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, Visittk.ba je organizovao foto konkurs, a danas su u prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona dodijeljene i nagrade.

“Obilježavanjem Svjetskog dana turizma htjeli smo da najboljom fotografijom obilježimo ne samo Svjetski dan turizma nego i ono što će nas pratiti do narednog dana obilježavanja. Raspisali smo jedan vid stimulacije mladim ljudima koji se bave fotografijom. Imali smo nagradnu igru gdje smo dobili značajan broj učesnika, te su izdvojene najbolje fotografije.Danas imamo priliku da te ljude i nagradimo, upoznamo i stimulišemo, da im prikažemo da ovaj sistem zaista funkcioniše, da su mladi ljudi prepoznati i da potičemo razvijanje
kreativnosti kod mladih ljudi”, navodi Resorni ministar Denis Bećirović, te dodaje:

“Ovo je jedan od načina da mlade ljude animiramo i da oni budu promotori turizma Tuzlanskog kantona kako u BiH tako i van granica BiH. Također, mi ne želimo samo poticati ljetni turizam nego i zimski. Imamo mnogo toga da prikažemo”, zaključuje ministar Bećirović, koji je autorima najboljih fotografija uručio nagrade.

Nagrade su osvojila prva tri mjesta.

– Prvo mjesto osvojilo je tablet! (vrijednost 300 KM)
– Drugo mjesto JBL poklon vaučer u vrijednosti od 150KM!
– Treće mjesto osvojilo je držač – stabilizator za fotografisanje!

#BiH #Nagrade #Turizam #TK