Članak

REMIZIRALI SA BUGARSKOM

Srbija nakon 24 godine ide na EURO, Crna Gora ispala

(Patria) - Okončane su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u grupi G, a na Euro uz Mađarsku, koja je ranije ovjerila karte za Njemačku, prošla je i Srbija i to uz neobična dešavanja u posljednjem kolu.

Srbija je danas trebala barem bod protiv Bugarske u Leskovcu kako bi ovjerila plasman na Euro, a činilo se da neće imati puno problema kada je Veljković u 17. minuti postigao gol za 1:0.

U prvih 45 minuta Srbija je uglavnom kontrolisala dešavanja na terenu, imala još nekoliko šansi, pa je poništen gol Mitroviću, a u nastavku veliki preokret Bugarske.

Rusev je u 59. minuti izjednačio na 1:1, a deset minuta kasniej Despodov zabija za novo slavlje Bugara i za veliki šok srpskih igrača i navijača. Uspjeli su iz kornera Srbi doći do 2:2, kada je Babić pogodio glavom na ubačaj za konačnih 2:2.

No, prethodno su stvari mogle biti potpuno drugačije, budući da su gubili, a Crna Gora je vodila u Mađarskoj. Na njihovu sreću, Mađarska je uspjela da preokrene rezultat protiv Crne Gore, pa je slavila sa 3:1.

Crnogorci su poveli u 36. minuti golom Rubežića, pa je san o odlasku na Euro postajao sve realniji, ali taman kada je Srbija primila golove od Bugarske, tako je i Crna Gora primila golove od Mađara.

Mađarska je na kraju grupu završila bez poraza i sa 18 bodova, Srbija je bila druga sa 14, Crna Gora je ostala treća sa 11 bodova, Litvanija je osvojila šest, a Bugarska četiri boda.

#EURO #Srbija #SPORT
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');