Članak

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović s novom ambasadoricom Grčke: Ubrzati integraciju BiH u Evropsku uniju

Naglašeno je da ima i prostora za unapređenje saradnje u oblastima energetike i infrastrukturnih projekata.

(Patria) - Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Grčke u Bosni i Hercegovini Ioannu Efthymiadou.

Novoimenovanoj ambasadorici Grčke poželio je uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji.

Ambasadorica Efthymiadou zahvalila se na dobrodošlici, te je prenijela Bećiroviću pozdrave predsjednice Grčke Katerine Sakellaropoulou.

Bećirović je zahvalio na kontinuiranoj i aktivnoj podršci Republike Grčke Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu u EU.

Ambasadorica Efthymiadou je istakla da je Republika Grčka jedna od zemalja predvodnica u politici proširenja EU, te siguran glas podrške Bosni i Hercegovini za što skorije ostvarivanje pozitivnih pomaka u procesu pristupanja u EU.

Tokom razgovora je konstatovano da Bosna i Hercegovina i Grčka dijele vrlo dobre i prijateljske odnose na bilateralnom i multilateralnom nivou.

U posljednjih nekoliko godina došlo je do postupnog povećanja razmjena posjeta na visokom nivou između dvije zemlje, što je značajno potaknulo jačanje saradnje.

Sagovornici su izrazili spremnost da se u narednom periodu intenziviraju ekonomski odnosi i poveća trgovinska razmjena između Bosne i Hercegovine i Grčke.

Naglašeno je da ima i prostora za unapređenje saradnje u oblastima energetike i infrastrukturnih projekata.

#BiH #DenisBećirović #Grčka #Predsjedništvo