Članak

TUŽILAŠTVO BIH

Trojica optuženih u Sky predmetu sporazumno priznali krivnju

(Patria) - U predmetu kodnog naziva “STAZA” trojica optuženih, nakon razmotrenih dokaza tužiteljstva, u prisustvu odvjetnika, u potpunosti su sporazumno priznali krivnju za kaznena djela povezana sa organiziranim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga.

Za optužene su sukladno sporazumnom priznanju, predložene kazne:


1. Optuženi Rašević Milan, zv. “Mića”, rođen 1996. godine iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.
2. Optuženi Mijović Miljan, zv.”Gluvi” rođen 1985. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.
3. Optuženi Miljanić Mišo, zv.”Platina”, rođen 1986. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora od 1 godine i 6 mjeseci, novčanu kaznu od 10 000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obvezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još 11 optuženih.

Predložene kazne u skladu su sa sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju kaznenog djela. Oni se terete da su kao dio organizirane krminalne skupine, sudjelovali u krijumčarenju većih količina narkotika, na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žabu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume. Ovo je drugo sporazumno priznanje krivnje u predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija. U ova dva predmeta, krivnju su do sada priznala ukupno četvorica optuženih.

#Optužnica #priznanjeKrivnje #sporazum #CrnaHronika