Članak

SELEKTOR A REPREZENTACIJE

Milošević: Moramo znati šta želimo, ali sve ćemo vidjeti na terenu

(Patria) - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži u sklopu priprema za posljednja dva duela kvalifikacija za EURO naredne godine. Prvo slijedi gostovanje Luksemburgu, a zatim će dočekati Slovačku.

Selektor Savo Milošević će pomenute utakmice iskoristiti da provjeri pojedine fudbalere pred ono najvažnije, a to su utakmice baraža u mjesecu martu, obzirom da smo dva kola prije kraja izgubili sve šanse za plasman kroz kvalifikacije.

Na ovom okupljanju u dogovoru sa selektorom neće biti Edin Džeko i Miralem Pjanić koji su pošteđeni.

Na Ilidži su danas počele i medijske aktivnosti, a izjave ispred našeg nacionalnog tima dali su selektor Savo Milošević i novo ime u našoj reprezentaciji napadač berlinske Herthe, Haris Tabaković.

"Vidjet ćemo kako će izgledati ovo okupljanje, ova ekipa treba svježu krv. Haris i još četiri nova momka. Nemamo prijateljskih utakmica prije baraža. Za ove dvije utakmice ćemo imati drugačiji tim na terenu".

"Želim da momci shvate da nemamo puno vremena i ove utakmice nisu prijateljske, ne možemo čekati mart. Mi već sada moramo znati šta želimo. Najbolje ćemo stvari vidjeti na terenu. Dvije stvari su jako bitne, a to je taktička disciplina i igra na rezultat, ova druga stvar će biti jako bitna jer ćemo tako igrati u martu. Naredne dvije utakmice su i neke pripreme za baraž, ali rezultatski. Ako su momci pametni, a jesu, čekaju nas slični protivnici kao u baražu. Igrači će morati da ispunjavaju i neke defanzivne zadatke."

Medijima se obratio Haris Tabaković kazao je da ne osjeća pritisak.

"Sretan sam što sam tu. U glavi mi je prvi trening i želim uživati u utakmici", rekao je Tabaković i dodao:

"Jako sam zahvalan ljudima što smo završili ove papire, radio sam za ovaj trenutak da debitujem za svoju državu. Trenirao sam, trudio se i sretan sam što sam tu. Nije mi 18 godina, znam igrati teške utakmice, ali nije samo do mene, ja živim od ekipe, trebaju mi lopte da dajem golove, ali dat ću svoj maksimum."

#HarisTabaković #SavoMilošević #Sport