Članak

NAKON PISMA KOJE SU POSLALI

Smajić: Korumpirana vrhuška Rs-a potcijenila SAD

(Patria) - Pismo koje su parlamentarci BiH iz manjeg bh. entiteta poslali američkim senatorima i kongresmenima optužujući BiH da je leglo terorizma, podsjeća na dobro režirane komedije koje imaju za cilj nasmijavanje narodnih masa, navodi u reakciji delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Džemal Smajić.

Ističe da, pored potpisnika koji su na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, poput Nikole Špirića, pismo nije moglo biti poslano bez odobrenja samog vrha SNSD-a, Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Radovana Viškovića.

“Korumpirana vrhuška iz Banjaluke je i na ovaj način potcijenila Sjedinjene Američke Države, kao da se radi o tek međunarodno priznatoj nerazvijenoj zemlji koja nema ni diplomatiju, ni svoje službe, nego se informiše od ljudi sumnjivog morala koji šalju pisma na njihovu adresu. Ovo je kulminacija tragikomične proruske politike koju predstavljaju Dodik i njegova partija”, ističe Smajić.

“Aktivne terorističke ćelije, kao što je cijeli svijet vidio, su zvanično srpski teroristi koji su 24. septembra ove godine izvršili oružani napad na Kosovu. Komunikacija sa prvom svjetskom silom odvija se diplomatskim putem kojeg je Dodik već odavno zatvorio, i pored desetina miliona dolara uloženih u lobiranje. Svakodnevno ponižavanje i omalovažavanje u javnosti ambasadora SAD-a u BiH, nije samo lični atak na gospodina Michaela Murphyja, nego i na Sjedinjene Američke Države. To pokazuje Dodikovu elementarnu nekulturu i nepoznavanje svijeta u kojem živi”, kaže Smajić.

#BiH #delegat #DžemalSmajić #reakcija