Članak

MRŽNJA PREMA BOŠNJACIMA

Tahirović o pismu iz Rs-a: Ako ga senatori i kongresmeni budu i čitali, već nakon treće rečenice završit će u smeću

Političari iz vladajućih stranaka u manjem bh. entitetu u pismu su ustvrdili da je Bosna i Hercegovina već dugo utočište radikalnih islamista.

(Patria) - Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović reagovao je na pismo koje su predstavnici Rs-a u Parlamentu BiH uputili američkom Senatu i Kongresu.

Političari iz vladajućih stranaka u manjem bh. entitetu u pismu su ustvrdili da je Bosna i Hercegovina već dugo utočište radikalnih islamista.

Između ostalog, naveli su i da u FBiH postoje sela u kojima stanovnici sprovode šerijatski zakon, kao i da su dijelovi BiH naseljeni Bošnjacima i dalje dom brojnim spavačkim ćelijama Al Kaide i ISIL-a koje bi potencijalno mogle biti aktivirane ako i kada stigne naređenje.

U izjavi za Novinsku agenciju Patria, Tahirović kaže da je ovo pismo iz Rs-a senatorima i kongresmenima u SAD-u djelo "velikog znalca iz polja podzemlja i velikog poznavaoca rada tajnih službi Bošnjaka Dževada Galijaševića."

- Pismo obiluje nevjerovatnom mržnjom prema Bošnjacima i nevjerovatnom arogancijom da, kada i ako ga budu čitali, vjerovatno će nakon treće rečenice završiti u korpi za smeće.

Samo primjer da je FBiH u dijelu gdje su Bošnjaci većina vlada šerijatski zakon i da je to prijetnja svijetu i Evropi, a odmah zatim i da je neophodno ukinuti OHR - koji je garant mira, govori o nebulozama pisca.

Hvala Bogu pa zapadne službe imaju svoje izvore", poručio je Tahirović.

#KongresSDA #MuratTahirović #pismo #SenatSAD #udruženjažrtava #BiH