Članak

LIDER SNSD

Dodik zorom na društvenim mrežama: Bez Ustavnog suda i zakona o Sudu BiH nema dalje, ni sa EU, ni sa Rs!

(Patria) - Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske ranom zorom u nedjelju oglasio se na druđtvenim mrežama gdje je ponovio ranije svoj stav u vezi sa Ustavnim sudom BiH i Zakonu o Sudu BiH. On je zapravo sumirao sedmicu koja je iza nas, te se obrušio na partnere iz Federacije.

"Vidim da pojedinim federalnim partnerima nije uspio pokušaj kampanje zastrašivanja EU lažima o meni i Republici srpskoj, a kojima su pokušali dobiti pregovore i izbjeći odgovornost za reforme u BiH.

Tokom sedmice u izjavama za medije poručio sam da oni već jednom treba da smognu hrabrosti i ispune naše dogovore, za početak o Ustavnom sudu i zakonu o Sudu BiH. Bez toga nema dalje, ni sa EU, ni sa Republikom srpskom", kazao je Dodik.

Dalje je podsjetio da je posjetio Bolnicu u Trebinju, gdje je prisustvovao uručivanju prenosnog inkubatora u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

"Zahvalio sam medicinskom osoblju u trebinjskoj bolnici što je istrajalo da radi u staroj bolnici u uslovima koji su morali biti bolji dok ne bude završena nova.

Obišao sam i radove na izgradnji nove bolnice, koja će biti završena u što kraćem roku", dodao je Dodik.

#BiH #MiloradDodik #Republikasrpska #SNSD