Članak

IZRAELSKI PREMIJER

Netanyahu: Nećemo stati dok ne završimo svoju misiju

Netanyahu kaže da je upozorio Hezbollah da bi ulazak u rat s Izraelom bio "fatalna greška" koja bi "odredila sudbinu Libanona".

(Patria) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je iz Tel Aviva da je njegova zemlja "potpuno spremna" na svom sjevernom frontu.

Izrael razmjenjuje vatru s moćnom libanonskom militantnom grupom Hezbollah na sjevernoj granici.

Netanyahu kaže da je upozorio Hezbollah da bi ulazak u rat s Izraelom bio "fatalna greška" koja bi "odredila sudbinu Libanona".

- Izrael neće stati dok ne završimo svoju misiju. Jedini nam je cilj pobijediti. Hamas je izgubio kontrolu nad Gazom i sada nema mjesta za skrivanje - naveo je premijer Izraela.

Dodao je da nastavlja svakodnevni kontakt s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, te da i dalje ima "političku i etičku podršku" američke administracije.

- Mnogi svjetski čelnici došli su posjetiti Izrael kako bi iskazali podršku, ali postoje manjine koje vrše pritisak na vlade. Pozivam vlade da ne podlegnu ovom pritisku.

Naš rat je i njihov rat. Nikakav međunarodni pritisak, nikakve lažne optužbe. Neće nas odvratiti od našeg cilja. Ako želite mir, moramo eliminisati Hamas - dodao je Netanyahu.

#BenjaminNetanyahu #Izrael #Svijet
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');