Članak

PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo minimalnim rezultatom slavilo u Posušju

Večeras je na stadionu Mokri Dolac u Posušju odigrana druga utakmica 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između ekipa Posušja i Sarajeva.

(Patria) - Fudbalski klub Sarajevo večeras je na stadionu Mokri Dolac upisao minimalnu pobjedu nad domaćim Posušjem u okviru 14. kola Premijer lige BiH.

Od samog početka utakmice vidjelo se da neće biti mnogo ljepote od fudbala, s obzirom da je teren na stadionu u Posušju bio u katastrofalnom stanju i prije njenog početka.

Utakmica je počela u tom tonu - već u petoj minuti Vrgoč se nakon jednog skoka ružno dočekao i povrijedio je ruku, zbog čega je morao odmah napustiti igru. Zamijenio ga je Bešlić.

U 12. minuti vidjeli smo prvu pravu priliku na utakmici. S otprilike 25 metara šutirao je Erick iz redova domaće ekipe, ali Šahinović brani i odbija loptu do Mandića koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

U 18. minuti slična situacija. Erick ponovo šutira sa distance, ovoga puta iz slobodnog udarca, ali lopta ovoga puta odlazi pored gola.

Tek u 21. minuti vidjeli smo prvi ozbiljni pokušaj gostiju. Kreirali su akciju na desnoj strani, Hasić je ubacio, ali golman domaćih je sigurno pokupio loptu.

Nastavili su domaći sa dominantnijom igrom, ali nakon jednog diskutabilnog prekršaja na 25 metara od njihovog gola, gosti dolaze do vodstva pogotkom Mustafića iz slobodnog udarca.

Protestovali su iz domaće ekipe, ali bez uspjeha. To je samo doprinijelo većim tenzijama u nastavku poluvremena, piše SCsport.ba.

Igrači domaćih su vrlo burno reagovali na svaku diskutabilnu odluku Sabrije Topalovića. Tako je bilo i dvije minute nakon vodećeg pogotka gostiju.

Penaranda je žestoko startovao na jednog igrača Posušja, ali je prošao "samo" sa žutim kartonom.

Domaći se nisu predavali. U 34. minuti Boban šutira glavom, ali lopta pogađa stativu a dvije minute poslije Kamenar je šutirao ali preko gola.

I gosti su nakon vodećeg pogotka igrali otvorenije. U 38. minuti dobar centaršut Beganovića nije niko ispratio ispred gola domaćih, a slična situacija je bila i pet minuta poslije.

U samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti Begić dodaje do Ericka koji sa deset metara ne pogađa gol, lopta se odbija do Marića, ali on šutira pored gola.

Ni nakon tri minute sudijske nadoknade nismo vidjeli mnogo, te se na pauzu otišlo sa minimalnim vodstvom Sarajeva.

Drugo poluvrijeme počelo je mirnije u pogledu pokušaja i jedne i druge ekipe, ali su se tenzije zbog lošeg suđenja Sabrije Topalovića nastavile.

Više su se bunili domaći igrači, ali glavni sudija nije posvećivao puno pažnje njihovim protestima.

U 50. minuti bilježimo i prvu priliku u drugom poluvremenu. Marić je šutirao glavom preko gola nakon kornera domaćih.

U 56. minuti i gosti dolaze do prve prilike u drugom poluvremenu, ali Mustafić loše šutira sa desetak metara od gola domaćih.

Osim izmjena u ekipama nastavak nije donio ništa vrijedno pomena. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca.

Sarajevu je bilo najvažnije da sačuva prednost, dok su domaći izmjenama očigledno sve karte bacili u napad.

U 74. minuti bilježimo dobar pokušaj domaćih. Kamenar je šutirao glavom nakon ubačaja Ericka iz slobodnog udarca, ali Šahinović uspijeva odbraniti taj udarac.

Isti je igrač u 77. minuti pokušao sa nekih 16 metara, ali lopta odlazi preko gola.

U 88. minuti Čataković je šutirao glavom ali lopta odlazi preko gola. Tek u sudijskoj nadoknadi vidjeli smo ozbiljniji pokušaj iz inicijative Posušja.

U 94. minuti Brković iz slobodnog udarca ubacuje, ali odbrana Sarajeva bez problema rješava tu situaciju.

Standings provided by Sofascore

#FKSarajevo #fudbal #Posušje #PremijerLiga #Sport