Članak

PREDSJEDNIK MANJEG ENTITETA

Dodik pokušava biti duhovit: Prije će bankrotirati Njemačka nego Rs

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik kaže da Rs "sigurno neće bankrotirati, već da će svoje obaveze redovno izmirivati."

(Patria) - Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik kaže da Rs "sigurno neće bankrotirati, već da će svoje obaveze redovno izmirivati."

U izjavi za Srnu, Dodik je ocijenio da su navodi o bankrotu Rs-a smišljeni od opozicije i "bajnih mislilaca" kojima je glavna ideja kako skinuti Dodika, ali da će se on, sve dok ga bira narod, boriti za najbolje interese tog naroda.

Dodik podsjeća da se godinama sluša priča o tome kako će Rs propasti, ali se, tvrdi, dokazalo da to nije tačno.

- Niko ne kaže da je danas lagano i da sve teče med i mlijeko, nije nimalo lako, teško je, naravno. I na globalnoj sceni je, ali to niko neće reći od opozicije osim vas što to primjećujete.

Oni će reći - šta nas briga, nama je važno ovdje. Mi ne možemo da budemo izolovani, ali ne jaučemo zbog toga. Prije će bankrotirati Njemačka nego Rs, bez obzira koliko će njima biti ovo smiješno - u svom će stilu Dodik.

Dodaje da je jutros imao razgovor s jednim njemačkim biznismenom koji pokušava da eksploatira svoje proizvode iz Njemačke, te traži način da u Rs-u izgradi novu fabriku.

- Kad je tako loše u Rs-u, zašto oni dolaze, meni to stvarno nije jasno - pita Dodik.

Upitao je i kako je moguće da se ne primijeti "podatak da je Rs najmanje zadužena zemlja u regionu, da je njena zaduženost 34 posto, a pokrivenost uvoza oko 80 posto, a domaći proizvod oko 15 milijardi KM".

Dodik navodi kako se već sada rezervišu sredstva da prije Božića iduće godine bude isplaćena penzija, te dodaje da je zadatak navodnih stručnjaka, koji sad nešto pričaju o svemu tome, da izazivaju nestabilnost.

- Mislim da je najbolja mjera stanje naroda. Narod u to ne vjeruje. Ako mi redovno isplaćujemo penzije i plate, a to činimo redovno, o kakvom banrkotu je riječ? Bankrotirale su neke zemlje, ali Rs neće sigurno - zaključio je Dodik.

#MiloradDodik #Republikasrpska #BiH