Članak

PRAVNI EKSPERT

Kukuruz: U Gazi danas pada zapadna demokratija

Zapadna demokratija se pokazala samo kao ubitačno oružje u realizaciji globalističkih i imperijalističko-kolonijalističkih težnji.

(Patria) - Zapadna demokratija, koja danas otvoreno podržava, ohrabruje i podstiče ubijanje palestinske djece, koja je glavni sponzor genocida u Gazi, u strmoglavom je padu. I to je dobra vijest za čovječanstvo, poručuje pravni ekspert Sifet Kukuruz.

Nakon genocida koji Izrael vrši u Palestini pod neskrivenim sponzorstvom zapadnih "demokratskih i civiliziranih" sila, Kukuruz ističe da narativ o ljudskim pravima nikada više neće biti kredibilan.

Taj koncept, mišljenja je Kukuruz, ostat će upamćen samo kao priča o "baba-rogi" kojom su djeca u davna vremena plašena da bi se izdejstvovalo njihovo željeno ponašanje.

"Zapadna demokratija se pokazala samo kao ubitačno oružje u realizaciji globalističkih i imperijalističko-kolonijalističkih težnji.

Danas je i najodanijim zagovornicima liberalizma postalo jasno da je zapadna demokratija koncept koji služi porobljavanju, a ne oslobođenju čovjeka, koji služi akumulaciji profita multinacionalnih korporacija, a ne internacionalnom miru i stabilnosti.

O pravdi kao univerzalnoj vrijednosti ne može se čak ni razmišljati. Zato neka pada zapadna demokratija i neka se rađa novi oblik liberalizma usmjeren razvoju humanizma, a ne profita.

Demokratija koja podržava ubijanje djece sigurno nije i ne može biti budućnost čovječanstva", dodao je Kukuruz.

#demokratija #Gaza #Izrael #Palestina #SifetKukuruz #BiH