Članak

KONFERENCIJSKA LIGA

Legija rutinski savladala Zrinjski u Varšavi, Mostarci sve dalje od nastavka takmičenja

Foto: Zrinjski/Facebook

(Patria) - Ekipa Zrinjskog poražena je večeras u Varšavi od domaće Legije, u susretu četvrtog kola Konferencijske lige.

Mostarski tim je malo bolje ušao u utakmicu, osim većeg posjeda lopte više su se nalazili na polovini domaće ekipe i pokušavali su da kreiraju akciju kojom bi ozbiljno ugrozili gol Hladuna.

Međutim, u 15. minuti Legija dolazi do vodstva nakon prvog kornera. Igrači Zrinjskog nisu dobro ispratili igrače Legije, niti su bili dobro pozicionirani. Na drugoj stativi sam je ostao Augustyniak i bez problema poslao loptu u mrežu za 1:0.

Igrači Legije su nakon pogotka nastavili držati loptu u svome posjedu. U 27. minuti Muci je šutirao, ali lopta odlazi preko gola.

Tri minute poslije i Zrinjski dolazi do prilike. Nakon šuta Čanađije lopta je otišla u korner nakon kojeg je nastala velika gužva pred golom, ali je na kraju samo dosuđena nedozovoljena pozicija.

Već u sljedećem napadu novi problemi za Zrinjski. Ćorluka je nesmotreno faulirao jednog od igrača domaćih i glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Josue i tako udvostručio prednost Poljaka.

Legija je nastavila kontrolisati utakmicu i nakon drugog pogotka. Nije ozbiljnije zaprijetila golu Zrinjskog, ali nije mu ni dopustila da dođe do većeg posjeda lopte, a kamoli do ozbiljne prilike.

Tek u 38. minuti Bilbija je uputio jedan šut koji je bio krajnje bezopasan. Međutim, u 45. minuti Čanađija je došao do jedne lopte, ali je iz vrlo dobre pozicije u šesnaestercu šutirao preko gola domaće ekipe, te se sa time okončalo prvo poluvrijeme.

Poljska ekipa je nastavila stvarati prilike i u drugom poluvremenu, ali Kapuadi i Wzsolek, srećom, nisu ih iskoristili.

Pred kraj susreta Plemići su zaigrali ofanzivnije, ali nisu uspjeli da barem prepolove prednost domaćina. Ostalo je 2:0 do kraja meča.

Legia - Zrinjski 2:0 (Augustyniak 15', Josue 30' penal)

Stadion Miejski Legii u Varšavi. Glavni sudija: Ricardo de Burgos (Španija).

LEGIA: Hladun, Pankov, Augustyniak, Kapuadi, Wszolek, Elitim, Celhaka (Slisz), Kun (Gil), Josue, Pekhart (Kramer), Muci.

ZRINJSKI: Marić, Memija, Rodić, Jakovljević, Ćorluka, Ivančić (Kiš), Senić (Zlomislić), Čanađija (Bradarić), Ćuže (Hrvanović), Malekinušić (Mišić), Bilbija.

(Arenasport)

#Sport #LegiaVaršava #ZrinjskiPoraz #KonferencijskaLiga #HladunBrani #AugustyniakPogodak #JosuePenal #PoljskaEkipa #PlemićiNapadaju #MarićObrana #BilbijaŠut