Članak

O USLOVIMA EVROPSKE KOMISIJE

Šaljić za NAP: Ako ne kupite kišobran, kad bude padala kiša pokisnut ćete?

(Patria) - Otvaranje pregovora sa EU počet će kad predate Izborni zakon po želji HDZ-a. To vam je gospodo pod broj 1. Predajte ga, obećali ste, svakako ste već prihvatili suspenziju Ustava Federacije i obesmislili glasove nas Bošnjaka radi nekoliko fotelja. Pomoći će vam ambasade ne brinite, kaže u razgovoru za Patriju Jasmin Šaljić, zastupnik SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Kad predate Izborni zakon onda će vam dodatno tražiti da prodate BH Telekom i Elektroprivredu BiH zapadnim kompanijama i naravno da ustupite Aerodrom Sarajevo pod koncesiju Francuzima. Jer oni su zaduženi za sve aerodrome u regiji", nastavlja Šaljić.

Kako kaže: "Izgovor je uvijek isti, da su to uspješne kompanije ali mogu mnogo bolje kako reče Johann Sattler (šef Delegacije EU) i kad budu u rukama Evropske unije bit će mnogo bolji profit i više uposlenih, naravno neće biti korupcije, jer će biti iskorijenjena. Ne znam kako se Sattler i Michael Murphy (ambasador SAD) nisu sjetili firme u stečaju "Zrak "da pomognu radnicima i da predlože svojim državama da ulože i vrate mu stari sjaj ili bilo koje druge firme ili kompanije koja ima loš poslovni bilans. Ne, samo su im u očima BH Telekom, Elektroprivreda te u posljednje vrijeme Aerodrom Sarajevo".

"Eh, kad to uradite bit će još samo jedan zahtjev a to je državna imovina. Samo treba da prihvatite da su šume, rijeke i jezera u vlasništvu entiteta. Isto je to, ha vrat ha šija što bi rekli naši ljudi. Kad ste mogli prihvatiti suspenziju Ustava ma možete i ovo, objasniti ćete nekako, evo ovako kako objašnjavate da smo dobili uslovno otvaranje pregovora i da je to veliki uspjeh tj. ako ispunimo 14 prioriteta isto kao i prije dvije, tri i četiri godine, isto sve piše pogledajte. Negdje sam pročitao na društvenim mrežama jednu šalu: Ako ne kupite kišobran, kad bude padala kiša pokisnut ćete! E, tako je i sa ovim uslovnim otvaranjem pregovora sa Evropskom komisijom. Ako bude ispunjeno ovih 14 prioriteta i plus ovo što sam naveo na početku a to je Izborni zakon HDZ-u, biti će otvoreni pregovori", ističe Šaljić.

Naravno, kako kaže, jezera i rijeke na granicama da "ustupite susjedima da mogu sebi proizvoditi električnu energiju".

"I umalo da zaboravim prije svega morate pogasiti elektrane za proizvodnju energije jer što ćemo džaba vadit ugalj kad ćemo struju kupovati. Eh, onda ćete sigurno otvorit pregovore!?", zaključio je Šaljić u razgovoru za Patriju.

#AerodromSarajevo #Elektroprivreda #ElektroprivredaBiH #EvropskaUnija #HDZ #IzborniZakon #JasminŠaljić #PregovoriSaEU #StrankaZaBosnuIHercegovinu #UstavFederacije #BiH