Članak

NAJBOLJA BH SKIJAŠICA

Elvedina Muzaferija: Želim plasman u finale Svjetskog kupa!

(Patria) - Povodom predstojeće takmičarske sezone i nastupa Elvedine Muzaferije u okviru Audi FIS Ski World danas je na press konferenciji u Sarajevu najavljeno da sezona za najuspješniju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu Elvedinu Muzaferja idućeg vikenda utrkom spusta u Italiji, odnosno na stazi koja počinje u Švicarskoj, a završava se u italijanskoj Červiniji.

„Nakon toga, putujemo u Ameriku na jedan od glavnih treninga, a zatim očekujem ulazak u najbolju formu. Sezona će biti duga, s 21 utrkom u disciplinama spust i super – G. Nadam se da ću dobro startati i isto tako dobro i završiti. Želim kontinuitet dobrih rezultata i znam da ih mogu ostvariti. Želim plasman u finale Svjetskog kupa‟, istakla je Muzaferija.

Elvedina Muzaferija, članica Skijaškog kluba ZE-2010, prva je skijašica u historiji Bosne i Hercegovine koja je osvojila bodove na Svjetskom kupu. Osvojivši drugo mjesto u februaru ove godine, na međunarodnom skijaškom takmičenju Europa Cup, donijela je i prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

“Od Elvedine očekujemo još bolje rezultate, posebno u sezonama koje slijede. Spremamo je za olimpijski ciklus i od nje na Olimpijadi 2026. godine očekujemo najviše”, kazao je u svom obraćanju Samir Smajić, a njeni uspjesi dozvoljavaju neskromna očekivanja novih, izvrsnih rezultata, poručio je i sekretar Skijaškog saveza
BiH Saša Kurto.

U novu sezonu Elvedina Muzaferija ulazi s novim trenerom, slovenskim brzinskim rekorderom Alešom Brezavščekom, a cilj je završiti u top trideset u ukupnom poretku u jednoj od disciplina.

#Sport #ElvedinaMuzaferija #SkiWorld #ItalijaŠvicarskaČervinija #AmerikaTrening #SvjetskiKupFinale #BosnaHercegovina #EuropaCup #Olimpijada2026 #NoviTrener #TopTrideset