Članak

PIJACA KVADRANT

Efendić najavio zajedničku finansijsku pomoć općine, Grada i Kantona Sarajevo za trgovce koji su izgubili radnje u požaru

(Patria) - Sjednica Općinskog štaba civilne zaštite općine Novi Grad bit će održana danas, najavio je načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

Bit će predloženo da općina Novi Grad Sarajevo, Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo zajednički osiguraju hitnu interventnu finansijsku pomoć za obrtnike/trgovce čije su radnje stradale u požaru na pijaci Otoka.

"Sredstva bi trebala poslužiti za ponovno pokretanje trgovačke djelatnosti. Preduzeće Tržnice/pijace odmah po okončanju uviđaja od strane policije i tužilaštva krenut će u raščišćavanje terena i zamjenu izgorjelih boksova kako bi se što prije stekli uslovi za nastavak rada samostalnih trgovaca od čijeg posla zavisi egzistencija više od 100 porodica", naveo je Efendić.

Podsjećamo, u nedjelju je na pijaci Kvadrant oko 13 sati buknuo požar koji se vrlo brzo proširio na skoro cijelu površinu pijace. Zakupcima je uništena roba, a šteta se broji u milionima maraka. Oštećene su i okolne zgrade, a jedina sreća u ovoj nesreći je što nije bilo ljudskih žrtava.

Nosioci vlasti u KS obećali su pomoć zakupcima.

#pijaca #požar #SemirEfendić #BiH