Članak

PODSJETIO NA POŽAR U BUČA POTOKU

Efendić: Pomoći ćemo ljudima koji su ostali bez svega u požaru, ali nadam se da će to ovaj put učiniti i drugi nivoi vlasti

(Patria) - Nakon današnjeg požara koji je progutao pijacu Kvadrant na Otoci, a bez posla i egzistenicije ostavilo više od 100 ljudi oglasio se i načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

"Kada je prije dvije godine izbio požar na stambenom objektu u ulici Nusreta Prohića u Buča Potoku, bilo je stotine komentara kako je neko “bacio oko” na lokaciju, kako će se tu praviti zgrade, itd. Ništa od toga se nije desilo, objekat je obnovljen onakav kakav je i bio s tim da su stanari objekta dobili opremljeno i potkrovlje kako bi imali više korisnog prostora.

Tako i sa pijacom na Otoci, učinit ćemo sve, zajedno sa drugim nivoima vlasti da ljudima čija egzistencija zavisi od pijace koja je izgorjela pomognemo.

Ovdje se može jedino napomenuti da je nakon požara u Buča Potoku više od godinu i po dana općina sama snosila troškove smještaja i hrane za građane koji su ostali bez krova nad glavom, a dio onih koji su se prvi dan pojavili na mjestu požara i obećali pomoć, nisu se više pojavljivali niti učestvovali u obnovi stradalih domova. Nadam se da će ovaj put biti drugačije", naveo je Efendić.

Danas su pomoć obećali i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i premijer KS Nihad Uk kao i ministar komunalne privrede Almir Bečarević.

#pijaca #pomoć #požar #SemirEfendić #BiH