Članak

PRIJATELJSKI SUSRET

Put učinio svoje: Rukometaši BiH izgubili od Češke

(Patria) - Rukometna reprezentacija BiH izgubila je u prijateljskom susretu sa Češkom rezultatom 30:18.

Češka već na startu prvog poluvremena odlazi na +2 i vodstvo je samo povećavala do odlaska na odmor gdje je bilo 15:8. Dominirao je golman Mrkva s deset odbrana u prvom dijelu.

Naša selekcija nije igrala dobro ni u odbrani ni u napadu, a jedini koji se izdvojio bio je Davidović s tri gola u prvih 30 minuta.

I u nastavku je domaći tim do kraja samo povećao prednost i upisao uvjerljivu pobjedu.

Mizela je zamijenio Mrkvu na golu i krenuo sa sjajnim odbranama, a onda nezgodno doskočio i povrijedio koljeno. Mrkva ga je zamijenio i nastavio gdje je stao u prvom dijelu - s nizom odbrana.

Češka je nastavila da nas "bombarduje", a onda smo u posljednjih pet minuta uspjeli nešto i napraviti kada su šansu dobili neki drugi igrači u obe ekipe. Upravo tada je Burić postigao tri pogotka i ponio epitet najboljeg strijelca naše selekcije na ovoj utakmici.

Treba pohvaliti Ahmetaševića koji je branio sjajno dio drugog poluvremena koji je proveo na parketu. S pet golova Senjamin Burić bio je naš najbolji strijelac, pratili su ga Herceg i Davidović sa po tri, dok je Hrstka kod Češke postigao pet. Pratili su ga Klima i Kašparek sa po četiri. Upravo je Kašparek sjajnim golom s distance završio meč.

Inače, naša selekcija je s Češkom trebala igrati dvije prijateljske utakmice, no prije dva dana otkazani su svi letovi iz Sarajeva, pa tako i onaj za Beč na koji se trebala ukrcati naša ekspedicija. Otkazana je jedna utakmica, dok su na ovu u Brno rukometni reprezentativci BiH stigli autobusom.

Do Evropskog prvenstva koje se u Njemačkoj igra od 10. do 28. januara naša selekcija će igrati još jedan prijateljski turnir u Švicarskoj.

Naša selekcija se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi E zajedno s reprezentacijama Gruzije, Švedske i Nizozemske. Domaćin ove grupe biti će grad Manhajm.

#Češka #rukomet #Sport