Članak

BROJNE EKIPE NA TERENU

Vatrogasci uspjeli lokalizovati požar na pijaci Kvadrant, pričinjena ogromna materijalna šteta

(Patria) - Više vatrogasnih ekipa PVB Sarajevo izborilo se sa vatrenom stihijom koja je zahvatila boksove pijace Kvadrant na Otoci. Nakon što su uspjeli lokalizovati požar, pristupilo se raščišćavanju boksova. U požaru je nastupila velika materijalna šteta.

Šteta je nastala i na obližnjim objektima uz samu pijacu, a od toplote su popucala stakla.
Požar je izbio oko 13 sati, a srećom nema prijava o povrijeđenim ili stradalim licima. Neposredno uz pijacu je i hotel sa čijeg krova se također gasila vatra.

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović koje upravlja ovom pijacom, kazao je za medije da je požar zahvatio dio gdje se prodaju plinske boce.

Saobraćaj je bio obustavljen tokom akcije vatrogasaca. Na licu mjesta su brojni prodavači koji su posmatrali kako u plamenu nestaje roba i ono što su stvarali proteklih godina.

Brojni vlasnici boksova ostali su bez igdje ičega. Zbog vjetra i kiše požar se brzo proširio na ostale boksove u kojima je većinom plastika, tekstil odnosno lahko zapaljivi materijali.

Inače, ovo zemljište ranije je kupila privatna firma, a u toku je i sudski spor. Vlasnik zemljišta je firma Obnova i gradnja Sarajevo.

#Kvadrant #pijaca #privatnozemljište #BiH