Članak

OZKAZANI LETOVI

Talačka kriza na aerodromu u Hamburgu još uvijek traje, policija uspostavila kontakt sa muškarcem

(Patria) - Policija u Hamburgu od sinoć je u akciji spašavanja taoca na aerodromu u Hamburgu kojeg na aerodromu drži jedan muškarac. Svi letovi su od sinoć otkazani, a iz policije Hamburga su jutros objavili da letovi ostaju odgođeni te da građani ne dolaze na aerodrom.Prema informacijama njemačkih medija, muškarac je u subotu uvečer automobilom prošao kroz sjevernu kapiju aerodroma u Fuhlsbuttelu gdje je navodno i pucao te bacao molotovljeve koktele.

"U automobilu bez registarskih oznaka, muškarac je probio barijere i izletio na pistu. Pucao je dva puta u zrak te je bacio dva molotovljeva koktela", piše Mopo.

Nakon toga, automobilom se parkirao ispod jednog od aviona, a navodi se kako se u automobilu nalazi i njegova 4-godišnja kćerka.

"Specijalne snage opkolile su automobil te su pozvani i pregovarači. Aerodrom je trenutno u potpunosti zatvoren za letove", pojasnili su.

Kako je naglašeno, policajci su u kontaktu s muškarcem od 23 sata, a na njegov zahtjev pregovori se vode na turskom jeziku.

"Policiji se javila i supruga muškarca te je rekla kako je on kidnapovao kćerku. Pozadina cijele priče navodno je u sporu oko starateljstva. Policija je isključila političke motive za ovakvu situaciju", naveli su iz policije Hamburga.

#Hamburg #letovi #Svijet #talačkakriza #svijet