Članak

KOMEMORATIVNA SJEDNICA U NOVOM SADU

Opasna trojka u Subotici: Vučić, Orban i Dodik na sahrani Ištvana Paštora

(Patria) - Predsjednik Republike srpske Milorad Dodik prisustvovao je sahrani predsjednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora u Subotici.

Sahrani su prisustvovali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, mađarski premijer Viktor Orban, predsjednici Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić i Srbije Vladimir Orlić kao i brojni ministri Vlade Srbije, prenose Vijesti.

Vučić je poručio je da će Pastorovo ime biti zapisano ne samo u mađarskim, već i u srpskim udžbenicima. Uradio je mnogo za odnose dvije zemlje, bio je veliki lider ne samo mađarske države, već i Srbije, rekao je Vučić.

- Uspio je više od svih ratnika i vojskovođa, državnika i svih kojih su nam bila puna usta, koje smo nerijetko precjenjivali, a tako velike ljude kao Pastora nerijetko potcjenjivali. Bio je čovjek koji nas je upoznao sa Viktorom Orbanom, čovjek koji je spojio dve najveće partije u Srbiji i Mađarskoj - rekao je Vučić.

- Bio je čovjek koji je radio na povjerenju, uvijek dovoljno snažan da štiti interese i Mađara i Srba, ali uvijek i dovoljno pametan da napravi kompromise bez dogovora napretka ni budućnosti nema - naveo je Vučić.

Prethodno je u Novom Sadu održana komemorativna sjednica povodom smrti predsjedika Skupštine Vojvodine Ištvana Pator.

Predsjednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodina i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor preminuo je 30. oktobra u 68. godini poslije teške bolesti, prenosi RTRs.

Dodik je razgovarao s Orbanom i Vučićem o saradnji, što je i sam potvrdio na platformi X.

#AleksandarVučić #IštvanPastor #MiloradDodik #NenadStevandić #NoviSad #RTRS #SavezVojvođanskihMađara #ViktorOrban #VladaSrbije #VladimirOrlić #Region