Članak

SVE JE BOMBARDIRANO

Hrvatska državljanka nakon evakuacije iz Gaze: Bilo je strašno, ovo je genocid

(Patria) - Prva grupa evakuisanih hrvatskih državljana iz Pojasa Gaze stigla je Hrvatsku.

Kažu da su u Gazi prošli kroz užas.

"Strašno je. Sve je bombardirano - bolnica, škola. Puno je puta bilo napada, ali nikada ovako. Ovo je genocid", rekla je gospođa Vedrana te dodala da su zdravstveno dobro, ali da je stradalo psihičko zdravlje, prenosi HRT.

Podsjetimo, u četvrtak su evakuisani svi hrvatski državljani koji su htjeli napustiti Pojas Gaze. Iako su se prvobitno prijavila 23 hrvatska državljana, jedna se žena predomislila i odlučila ostati, potvrđeno je tada iz službenih izvora.

Proces povratka 22 od 23 hrvatskih državljana koji su htjeli napustiti Pojas Gaze počeo je, rekao je premijer Andrej Plenković u izjavi za medije u Bjelovaru.

Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman dan ranije je kazao da postoje informacije da je u toj palestinskoj enklavi jedan hrvatski državljanin poginuo, ali da to nije potvrđeno.

Plenković je rekao kako i dalje nema pouzdanih saznanja te da se te informacije provjeravaju.

Premijer je zahvalio ambasadama u Izraelu, Egiptu i Kataru na toj operaciji, kao i katarskom emiru koji je bio vrlo konstruktivan u tom procesu.

#Ambasade #Bombardiranje #Evakuacija #Gaza #Genocid #Hrvatska #Povratak #Premijer #PsihičkoZdravlje #ZdravstvenoDobro #Region