Članak

SPEKTAKL U NAJAVI

Oko 100.000 Argentinaca u Rio de Janeiru: Boca igra finale Libertadoresa, brazilske vlasti na ispitu

(Patria) - Šest argentinskih i jedan brazilski navijač privedeni su nakon tučnjave navijača na plaži Copacabana u Rio de Janeiru uoči subotnjeg finala Copa Libertadores između Fluminensea i Boca Juniorsa.

Brazilski i argentinski mediji, svatko iz svog kuta, prenosi kako je na Copacabani u blizini fan zone došlo do sukoba između navijača Boca Juniorsa i Fluminensea.

Lokalni mediji tvrde kako su navijači Boce odgovorni za nasilje, dok su navijači Boce rekli argentinskim medijima kako su navijači Fluminensea stigli na plažu kako bi izveli organizirani napad.

Policija je odmah reagirala koristeći suzavac i gumene metke i vrlo brzo se usijana situacija primirila. Privedeno je šest argentinskih i jedan brazilski navijač, a četiri osobe su potražile liječničku pomoć.

Dio medija navodi i kako je atmosfera na plaži, koja se koristi kao Fan zona, veći dio vremena mirna i prijateljska.Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) pozvala je navijače Boca Juniorsa i Fluminensea da “podijele trenutke radosti i slavlja koje nam pruža naš nogomet”.

“Vrijednosti sporta koji najviše volimo trebale bi potaknuti miroljubivo i harmonično ponašanje. Stoga odbacujemo bilo kakve nasilne i rasističke postupke koji se mogu dogoditi u kontekstu finala,” objavio je Conmebol.

Na Maracani će se večeras od 21 sat igrati 64. finale Copa Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka. Na suprotnim stranama stajat će brazilski Fluminense i argentinska ekipa Boca Juniors.Usprkos činjenici da navijači Boce imaju pravo na 20.000 ulaznica, očekuje se da će u Rio de Janeiro stići više od 100.000 navijača argentinskg velikana što izaziva glavobolje lokalnim vlastima i policiji.

Za Bocu će to biti 12. finale, a do sada je slavila šest puta (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007). Boca sada ima priliku izjednačiti Independienteov rekord od sedam naslova prvaka Copa Libertadores.

Fluminense je u svom do sada jedinom finalu, 2008. godine izgubio na jedanaesterce od Ekvadoraca LDU iz Quita.

#ArgentineInvasion #BocaJuniorsAttack #BocaVsFluminense #BrazilianBrawl #CopacabanaClash #CopaLibertadoresFinal #FluminenseAmbush #MaracanaShowdown #RioFinals #SouthAmericanRivalry #Sport