Članak

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Veliki broj mrtvih u izraelskom napadu na bolnički konvoj u Gazi

Ministarstvo zdravstva u Gazi, pod kontrolom Hamasa, saopštilo je danas da je puno Palestinaca poginulo u izraelskom napadu na konvoj ambulantnih vozila s najteže ranjenim pacijentima.

(Patria) - Ministarstvo zdravstva u Gazi, pod kontrolom Hamasa, saopštilo je danas da je puno Palestinaca poginulo u izraelskom napadu na konvoj ambulantnih vozila s najteže ranjenim pacijentima.

Glasnogovornik ministarstva Ashraf Al-Qudra je ranije kazao da će poslati teško ranjene Palestince, koje treba hitno prebaciti na liječenje u Egipat, iz grada Gaze i sa sjevera na jug enklave.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je jedan njihov avion pogodio vozilo hitne pomoći "za koje su snage identificirale da ga koristi teroristička ćelija Hamasa".

Glasnogovornik IDF-a rekao je da je "određeni broj" boraca Hamasa ubijen u napadu i da će objaviti više informacija.

Kazao je da su detaljnije informacije već podijeljene s obavještajnim agencijama s kojima Izrael sarađuje.

- Imamo informacije koje pokazuju da je Hamasova metoda djelovanja prebacivanje terorističkih operativaca i oružja u ambulantnim kolima. Naglašavamo da je ovo područje ratna zona. Civile u tom području stalno se poziva da se evakuišu prema jugu radi vlastite sigurnosti - rekao je.

#Gaza #Izrael #Palestina #Svijet