Članak

NAKON SANKCIJA

Aleksandar Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA-e

(Patria) - Aleksandar Vulin podnio je ostavku na mjesto direktora Bezbjednosno-informativne agencije. Vulin se od 11. jula nalazi na listi sankcija SAD. Na teret mu se stavlja korupcija, umiješanost u poslove s drogom.

U saopštenju se Vulin zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog „prilike da brani Srbe i Srbiju“, te da ga moli da ostane „predsjednik svih Srba“.

„Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa prijetnjama i ucjenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Кosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ukoliko bi pristali da to i učinimo sljedeći zahtjev bi bio protjerivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu“, navodi Vulin u svom saopštenju.

On je optužio SAD i EU da „traže njegovu glavu“ kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji.

„Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA. Sankcije koje su uvedene meni jesu dokaz moje uporne borbe za jedinstvo Srba, ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti. Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke biće licemjerne izjave funkcionera SAD i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni htjeli da nam uvedu kazne i sankcije. Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Кosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu“, poručuje Vulin između ostalog.


#Region #AleksandarVulin #Srbija #BIA #sankcije