Članak

REAKCIJE

Nešić odgovorio Schmidtu: Posao ministra sigurnosti je da radi u skladu sa zakonima zemlje, a ne voljom bilo kojeg migranta

(Patria) - “Posao ministra bezbjednosti jeste da stvori zakonske pretpostavke koje obezbjeđuju sigurnost njenih građana, kao i stranaca koji ovdje borave u skladu s zakonskim propisima.

Posao ministra bezbjednosti je takođe da vodi računa i upravlja migrantskom krizom kako ona ne bi dovela do ugrožavanja bezbjednosti zemlje, a posebno da zaustavi ulazak ilegalnih migranata. Za zakon su isti ilegalni migranti iz Sirije, Afganistana, Iraka i Njemačke”.

Ovo je rekao ministar bezbjednosti Nenad Nešić, komentarišući izjavu Kristijana Šmita da on treba da vodi računa i o njegovoj bezbjednosti, te da ''treba prestati sa igrama i raditi svoj posao''.

S obzirom na to da Kristijanu Šmitu nikako ne polazi za rukom da pokaže rezoluciju SB UN i dokaže da je ovdje u skladu s Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, dodaje on, za Šmita važe zakoni ove zemlje kao za sve ostale strance.

''Posao ministra bezbjednosti je da zahtijeva poštovanje Zakona o strancima i Zakona o
prebivalištu i boravištu. Ukoliko se Kristijan Šmit ne osjeća sigurno u Njemačkoj, uvijek nam se može obratiti i zatražiti azil. Njegov zahtjev biće razmotren i vjerujem da će mu azil biti odobren ukoliko prihvati da poštuje zakone ove zemlje. Naravno, i nadležne agencije moraju donijeti procjenu da li je opasan po bezbjednost BiH'', poručio je Nešić.

Još jednom on poručuje Šmitu da je posao ministra bezbjednosti da radi u skladu sa zakonima zemlje, a ne voljom bilo kojeg migranta.

''Zamislite šta bi se desilo kada bi svaki ilegalni migrant poželio da ovdje bude samooktroisani vladar. Pred zakonom su svi migranti isti, bez obzira da li su sa istoka ili zapada'', konstatuje Nešić.

#ChristianSchmidt #Ministarstvosigurnosti #NenadNešić #BiH