Članak

OPĆINA ILIDŽA

Brza cesta dobija i uključnu traku u naselju Osjek

(Patria) - Početak radova na izgradnji nove uključne trake na granici mjesnih zajednica Vrelo Bosne i Osjek predstavlja važan korak prema saobraćajnoj infrastrukturi kao i olakšavanju svakodnevne vožnje.

Prije više od dvije godine u promet puštena je isključna traka s brze ceste pravac prema Blažuju, odvajanje za Osjek u dužini 650 metara, izuzetno značajan projekat za stanovnike Ilidže, a pogotovo za mještane naselja Osjek.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur kazao je kako je i prije dvije godine ukazano na važnost gradnje uključne trake, a sve sa ciljem kako bi se smanjile saobraćajne gužve kroz centar Ilidže.

- Kroz planiranje i odličnu saradnju s Vladom Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo i Direkcijom za puteve u proteklom periodu realizovani su ili su još u procesu realizacije izuzetno važni projekti, a iskreno vjerujem da će i ovaj biti jednako uspješan – istakao je Muzur.

Gradnja nove uključne trake podsjeća na važnost planiranja i unapređenja saobraćajne infrastrukture kako bi se osigurala održiva budućnost naše lokalne zajednice.

#BiH #OpćinaIlidža #NerminMuzur #Cesta #infrastruktura