Članak

KABINET

Nakon hospitalizacije ministar Hurtić se osjeća dobro

(Patria) - „Zbog velikog interesovanja javnosti u Bosni i Hercegovini i šire, ovim vas putem želim obavijestiti da je zdravstveno stanje Sevlida Hurtića, ministra za ljudska
prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, sasvim dobro“, potvrdio je ovo Jasmin Handžić, šef Kabineta.


Handžić podsjeća javnost da je ministar Hurtić zbog bolova u prsnom košu, jučer primljen u bolnicu Medical Institute Bayer u Tuzli. Zadržan je radi predostrožnosti i obavljanja potrebnih pretraga, kako bi se ustanovilo porijeklo bolova koji su se pojavili.

„U dobrom je raspoloženju i okružen vrhunskim stručnjacima koji o njemu brinu na visoko profesionalan i nadasve human način“, kazao je Handžić.

Dodaje i kako se ministar Hurtić zahvaljuje svima koji se interesuju za njegovo zdrasvtveno stanje, te da poručuje da će se vrlo brzo vratiti svakodnevnim obavezama u ministarstvu i Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

„Ministar osobno, ali i njegov Kabinet, upućuju zahvalnost i medicinskim profesionalcima u Medical Institute Bayer, koji u liječenju pacijenata primjenjuju sve svjetske standarde moderne medicine, i staraju se o zdravstvenom stanju ministra Hurtića, na najbolji mogući način“, rekao je Handžić.

#bolUprsima #SevlidHurtić #BiH