Članak

OSJETNA PSIHOZA U KAIRU

Ambasador Subašić još nema informaciju kada će 39 bh. državljana doći na red za prelazak iz Gaze u Egipat

(Patria) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu Sabit Subašić govorio je za televiziju Hayat o tome šta se noćas dešavalo na ovom prijelazu Rafah između Gaze i Egipta.

Podsjećamo, prva grupa povrijeđenih osoba iz pojasa Gaze evakuirana je danas u Egipat, a prema informacijama, oko 500 stranaca je jutros čekalo prolazak preko prijelaza Rafah.

Proces evakuacije je počeo. Predstavnici četiri države su pozvani da idu na prijelaz, rekao je Subašić te dodao da građani više od 40 država čekaju isto.

Subašić je danas bio na sastanku sa najvažnijim funkcionerima Ministarstva vanjskih poslova Egipta, te je njegov zaključak da bi ovaj proces, prelaska preko Rafaha, trebao teći normalno.

Kako je naveo, nada se da će ići bez teškoća i ograničenja, ali napominje da je ovo mali prijelaz.

Prema zvaničnim podacima, 39 bh. državljana se nalazi u pojasu Gaze, a jedan od njih je i doktor Ahmed Shahin sa porodicom.

Subašić ne zna kada će porodice iz naše zemlje doći na red za dolazak u Egipat.

Govorio je i o situaciji koja trenutno vlada u Egiptu.

- Osjeti se ta psihoza svuda. Vrlo je osjetljivo, mogu se proizvesti i druge nedaće ako se ovo stanje produži- zaključio je on.

#40Countries #AhmedShahin #Bosnia #Egypt #EgyptSituation #Evacuation #Foreigners #Gaza #MinistryOfForeignAffairs #Rafah #BiH