Članak

SUSRET

Schmidt sa Krišto: Staviti interese građana iznad dnevne politike

Foto: OHR

(Patria) - Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH, Borjanom Krišto, te su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i reformskim prioritetima koji su ključni za budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Visoki predstavnik je naglasio odgovornost bosanskohercegovačkih vlasti da iskoriste pogodan trenutak i zacrtaju smjer ove zemlje u okviru EU integracija, skupa sa koracima u pravcu dugoročne stabilnosti te punom poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Naglasio je da je pravo vrijeme da se djeluje odgovorno i osigura građanima BiH siguran put ka integraciji, stabilnosti i prosperitetu.

„Moramo dati prioritet dijalogu, zrelosti i odgovornosti, stavljajući interese građana iznad dnevne politike“, rekao je visoki predstavnik.

„Ostvarivanje težnji BiH u pogledu evropskih integracija zahtijeva funkcionalne institucije, bezuvjetnu posvećenost vladavini prava i kolektivnu privrženost općem dobru.“

Današnji sastanak visokog predstavnika Schmidta i predsjedavajuće Krišto pokazuje zajedničku opredijeljenost za usmjeravanje BiH u ovoj ključnoj fazi. Radeći zajedno i podržavajući vrijednosti dijaloga, odgovornosti, te dobroj upravi u interesu građana, BiH može stvoriti svjetliju i bolju budućnost
za sve.

#BiH #ChristianSchmidt #BorjanaKrišto