Članak

PREDSJEDNICA EVROPSKE KOMISIJE

Von der Leyen sa Predsjedništvom BiH, Krišto, a otvara i novu zgradu u Vogošći

Foto: Arhiv

(Patria) - Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen posjetit će Bosnu i Hercegovinu u srijedu, 1. novembra 2023. godine, u okviru svoje četverodnevne posjete Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji kao i Bosni i Hercegovini. Tokom posjete, predsjednica Evropske komisije će predstaviti Plan rasta za Zapadni Balkan (The Growth Plan for the Western Balkans) kao i plan puta regije ka Evropskoj uniji.

Po dolasku u Sarajevo, na aerodromu će je dočekati ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković. Predsjednica von der Leyen će se nakon toga sastati sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH, Borjanom Krišto.

Von der Leyen će završiti posjetu ceremonijom predaje novih stanova za 27 porodica u Vogošći koji su korisnici Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji najvećim dijelom (80%) finansira Evropska unija.

Von der Leyen i Krišto će održati zajedničku press konferenciju nakon sastanka nakon čega će predsjednica Evropske komisije uputiti se ka Vogošći.

#Evropskakomisija #posjeta #UrsulaVonDerLeyen #BiH